tisdag 5 augusti 2014

Månadsrapport - Juli

Då jag var bortrest över helgen blev månadsrapporten lite försenad. De tre översta böckerna på listan saknar tyvärr recensioner då jag ännu inte riktigt hade kommit igång med bloggen när jag läste ut dem.

Lästa böcker:
The Mortal Instruments: City of Ashes - Cassandra Clare
The Mortal Instruments: City of Glass - Cassandra Clare
Nattens dåd - Dennis Lehane

Böcker på engelska: 4
Böcker på svenska: 2
Totalt: 6

Bästa boken:
The Mortal Instruments: City of Glass av Cassandra Clare
Jag läste City of Bones i slutet av juni och City of Ashes och City of Glass när jag var på semester i början av juli. Hittills är jag verkligen stormförtjust i The Mortal Instruments-serien och bok nummer tre är min favorit hittills, helt underbar från början till slut i mitt tycke.

Störst överraskning:
Enclave av Ann Aguirre
Jag visste att Razorland-serien var omtyckt, men jag hade ändå inte förväntat mig att tycka så mycket om vare sig boken eller Deuce. Jag ser verkligen fram emot att läsa fortsättningen.

Störst besvikelse:
 
Nattens dåd av Dennis Lehane
The Unbecoming of Mara Dyer av Michelle Hodkin
Nej, jag kan faktiskt inte bestämma mig för vilken av dessa jag blev mest besviken på. Den förstnämnda var tyvärr den minst intressanta och engagerande hittills av Dennis Lehanes böcker (och han är en av mina favoritförfattare) och mina känslor angående The Unbecoming of Mara Dyer går att läsa om i min recension.

Kommentar: På grund av jobb och förberedelser inför flytt har det inte blivit så mycket läst i juli, men jag är ändå nöjd med det har jag hunnit med. I augusti kommer jag nog inte heller kunna avverka så många böcker som jag skulle vilja eftersom jag ska flytta 25 mil söderut för att börja plugga på högskola. Men jag läser just nu efterlängtade Silver Shadows av Richelle Mead och hoppas även på att fortsätta med Mara Dyer- och Razorland-serierna. Clockwork Angel av Cassandra Clare och Throne of Glass av Sarah J. Maas ligger också högt på listen.

Vilken var den bästa boken ni läste i juli och vilken/vilka ser ni fram emot att läsa i augusti?

2 kommentarer:

  1. Silver Shadows var ju alldeles fenomenal, tycker jag. Hoppas du gillar den. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är nästan klar med den och den är verkligen helt fantastisk, väl värd väntan! :)

      Radera